Retki Sharm El Sheikh-Kairo 2 päivää

Aikuiset
110.00
lapset
70.00
Valitse matkapäivä
Anna matkustajien kokonaismäärä
Lähetä pyyntö
 • Take away -palvelu
 • Saatavuus : Joka päivä
 • Noukkia: 1:30 aamulla
 • Palata: 23.30
Retki Sharm El Sheikh-Kairo 2 päivää. Vieraile pyramideissa, sfinksissä, egyptiläisessä museossa, askelpyramidissa, Saqqaran virkamiesten haudoissa, Khan-el-Khalili-basaarissa, Sala Dinin linnoituksessa ja Alabasterin moskeijassa. Sisältää sisäänpääsymaksut, yhden aamiaisen ja kaksi lounasta . 10 € yhden hengen huoneen lisämaksu Sharm, Sharm El Sheikh, retki Kairoon Sharm El Sheikhistä, Kairo, Sharm el Sheikh, pyramidit, Sfinksi, Egyptin kansallismuseo, porraspyramidi, viralliset haudat Saqqarassa, kaupunkikierros, Khan-el-Khalili basaari , Sala Dinin linnoitus, Alabasterin moskeija.

Hinnat

Price per Person
 • 110.00 Price per Aikuiset
 • 70.00 Price per lapset

Sisältyy hintaan

 • Bussimatka Sharm El Sheikh - Kairo - Sharm El Sheikh
 • Vierailu Gizan pyramideissa ja Sfinksissä
 • Vierailu askelpyramidissa Saqqarassa
 • Vierailu virkamiesten haudoilla Saqqarassa
 • Vierailu Egyptin museossa
 • Vierailu linnakkeessa ja alabasterimoskeijassa
 • Vierailu Khan El Kallilin basaariin.
 • Yöpyminen 3 tähden hotellissa aamiaisineen
 • Lounas päivänä 1; 2. päivänä aamiainen ja lounas
 • Kaikki sisäänpääsymaksut nähtävyyksille
 • Suomenkielinen opas

Ei sisälly hintaan

 • Felluk ratsastaa
 • Juomat ravintolassa
 • Kaikki lisäykset, joita ei ole mainittu ohjelmassa

Ota mukaasi

 • Voimassa oleva passi viisumin kanssa
 • Aamiaispaketti
 • Kamera
 • Talvella lämpimät vaatteet
 • Kevyitä vaatteita kesällä
 • aurinkolasit

Reitti

Retki Sharm El Sheikh-Kairo 2 päivää.

Vieraile pyramideissa , sfinksissä , egyptiläisessä museossa , askelpyramidissa , Saqqaran virallisessa haudassa , Khan-el-Khalili-basaarissa , Sala Dinin linnoituksessa ja Alabasterin moskeijassa . Hintaan sisältyy sisäänpääsymaksut, yksi aamiainen ja 2 lounasta. 10 € yhden hengen lisämaksu

Kuvaus:

Tämä retki antaa sinulle paljon enemmän aikaa nähdä nähtävyyksiä. 475 kilometriä pitkä bussimatka vie kauniilla reitillä Punaisenmeren rannikkoa pitkin vaikuttavan Siinain aavikon halki Kairoon. Se kestää noin 6 tuntia.

Kairossa aloitat ohjelman vierailulla askelpyramidissa ja Saqqaran virallisissa haudoissa.

Lounaan jälkeen vieraile Gizan pyramideissa ja Sfinksissä. Aja sitten varaamallesi hotellille.

Toisena päivänä aloitat ohjelman vierailulla Egyptin kansallismuseoon, joka on yksi Kairon mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä.

Lounaan jälkeen vieraile linnoituksessa ja Muhammed Alin alabasterimoskeijassa sekä Khan-el-Khalili-basaarissa. Sitten palaa Sharm El Sheikhiin.

Retket Sharmista Kairoon bussilla 2 päivää

Gizan pyramidit

Gizan pyramidit ovat ainoa jäljellä oleva antiikin maailman seitsemästä ihmeestä ja yksi kuuluisimmista rakenteista maailmassa. Ne ovat noin 15 kilometrin päässä Kairon keskustasta, Egyptin pääkaupungista, aivan Gizan laitamilla, 2 miljoonan asukkaan Kairon esikaupunkialueella. Etäisyys Gizan keskustasta on noin 8 kilometriä. Koko alue on Niilin länsipuolella, mutta jonkin matkan päässä siitä, minkä vuoksi se on autiomaassa.

Kolmen pääpyramidin, Cheopsin pyramidin, Chephrenin pyramidin ja Menkauren pyramidin lisäksi Gizehin pyramideihin kuuluu myös Gizehin suuri sfinksi, useita muita pieniä sivupyramideja, joissa mm. faaraot haudattiin sekä työläiskyliä, temppeleitä ja hautausmaita.

Gizan pyramidit rakennettiin vuosina 2620-2500 eKr., mikä vastaa 4. dynastiaa. Mutta jo ennen sitä, 1.-3. dynastiassa, noin 3 neliökilometrin suuruista Gizan pyramidien ja Sfinksin aluetta käytettiin faaraoiden hautana. On kuitenkin epäselvää, missä määrin tuolloin luodut haudat tuhoutuivat pyramidien rakentamisen aikana.

Egyptin museo

Kairossa Niilin itärannalla sijaitsevan Egyptiläisen museon perusti vuonna 1857 August Mariette, ja se sisältää nykyään noin 150 000 näyttelyä Egyptin 4 500 vuoden historiasta. Vaikka vain pieni osa on vierailijoiden ulottuvilla ollenkaan, Egyptin matkan aikana käytettävissä oleva aika ei suinkaan riitä ymmärryksen saamiseen, saati sitten yleiskatsauksen näyttelyistä. Asiattomien voi olla jopa vaikeaa tai mahdotonta ymmärtää ja luokitella arkkitehtuurin ja taiteen monimuotoisuutta ja kehitystä. Gizan sfinksi

Gizan sfinksi

Sfinksi Giza on Egyptin suurin veistos. Se on kaiverrettu Gizan tasangon kalkkikivestä ja se kuvaa makuuasennossa olevaa leijonaa ihmispään ja ns. Nemes-huivin kanssa. Sfinksi oli alun perin maalattu punertavalla okralla, ja siinä oli myös muinaisina aikoina pudonnut vuohenparkki. Sen osat ovat nyt British Museumissa Lontoossa.

Kairon linnoitus

Vuonna 1176 jKr. legendaarinen Ayyubid-sulttaani Salah ed-Din (Saladin) rakennutti linnoituksen Moqattam-vuorten juurelle Syyrian kaupunkilinnoitusten mallin perusteella suojaamaan ristiretkeläisiltä. Salah ed-Dinin veljenpoika sai sen kuitenkin valmiiksi vasta 30 vuotta myöhemmin, vuonna 1207 jKr.

Rakentamisessa käytettiin myös frankeja ristiretkeläisiä. Koska osa tarvittavasta kivimateriaalista haettiin Gizan pienistä pyramideista, tämä johti pian huhuihin faraon "yötä kummittelevasta haamusta", joka kostaa haudansa häväistyksen.

Seuraavien vuosisatojen aikana Saladinin seuraajat laajensivat ja rakensivat uudelleen kukkulan laella sijaitsevaa linnoitusta useita kertoja. Vanhat rakennukset pääosin purettiin ja käytettiin uudelleen. Tällä oli käytännöllistä ja luultavasti myös maagis-propagandistista merkitystä, koska se merkitsi voittoa menneisyydestä ja toistuvasti vaihtuvista hallitsijadynastioista. Linnoitus pysyi - muutamalla tauolla - kuninkaallisena asuinpaikkana vuoteen 1874 asti.

Kun albanialainen Mohammed Ali, edelleen ottomaanien pasha, valtasi Egyptin, hän rakennutti moskeijan vanhan Mameluken palatsin tilalle, joka kantoi hänen nimeään ja jossa nyt on hänen sarkofaginsa. Mohammed Alin perustama dynastia kesti noin 150 vuotta. 1800-luvun alussa hän teki linnoituksesta asuinpaikkansa. Vuonna 1811 hän vapautti maan ottomaanien vallasta kutsumalla kaikki 480 mamelukkijohtajaa kukkulan laella olevaan linnoitukseensa ja murhaamalla heidät. Tällä "murhalla" hän pääsi eroon edelleen voimakkaasta mamelukkijohtajien eliitistä ja avasi Egyptin länteen.

askelpyramidi

Saqqaran mahtava hautausmaa, muinaisen Memphisin valtava hautausmaa, sijaitsee noin 15 km Cheopsin pyramidista etelään Libyan aavikon reunalla. Tämä ulottuu 7 km pohjois-etelä-pituudelta ja 500-1500 m itä-länsi-leveydeltä, ja siinä on hautausmuistomerkkejä lähes kaikilta Egyptin historian aikakausilta. Tämä hautausmaa on todennäköisesti nimetty haukkapäisen nekropolijumalan Sokarin mukaan ja tarjoaa meille pääasiassa hautoja vanhasta valtakunnasta. Yli 20 kuningasta haudattiin tänne, mukaan lukien farao Djoser (Zoser, 3. dynastian toinen kuningas). Ennen kaikkea 3.–6. dynastian faaraot löysivät täältä viimeisen lepopaikkansa, samoin kuin hovinsa ansioituneet jäsenet ja Memphisin kansalaiset, joilla oli varaa tähän paikkaan. Nekropolin vaikuttavin rakennus on Djoserin porraspyramidi. Hänen 19-vuotisen hallituskautensa aikana hänen arkkitehtinsa ja ylikansleri Imhotep rakensi niin sanotun 60 metriä korkean Saqqaran porraspyramidin. Manethon mukaan Imhotepin tunnustetaan hakatuista kivistä rakentamisen keksimisestä. Tekniikan täydellinen hallinta sen käyttöönoton alussa on hämmästyttävää. Nykyään Djoserin porraspyramidi ja sitä ympäröivä hautakompleksi ovat Egyptin ensimmäiset suuret kivirakenteet. Niiden muoto voidaan selittää jatkokehityksenä aikaisemmista suorakaiteen muotoisista haudoista, joita kutsuttiin mastabaksi (arabialainen pankki) niiden muodon ja 1. ja 2. dynastian ajalta peräisin olevan ajan vuoksi.

Retki Sharm El Sheikh-Kairo 2 päivää

Tapaamispaikka: hotellisi Sharm El Sheikhissä ---- Paluupaikka hotellisi Sharm El Sheikhissä

Reviews (0 Reviews)

Miten varaat?

Kuinka voit varata? Kysymyksesi/huolesi ovat meille erittäin tärkeitä. Siksi tavoitat meidät kiireellisissä asioissa myös puhelimitse matkapuhelinnumeroon 00201000835673 (myös WhatsApp- ja Viber-viestit mahdollisia) "melkein" 24 tuntia tai suorapostituksella osoitteeseen info@book-tour-egypt.com .... Täytä Varaa nyt -sivun tiedot, lähetä meille sähköpostia tai soita numeroon 00201000835673. Sovimme sitten sopivan ajan oppaamme kanssa hotelliisi. Saapumisen jälkeen hän tapaa sinut ja antaa sinulle lisätietoja varaamastasi retkestä, vastaa kysymyksiisi ja antaa sinulle maksuvahvistukse... ...Jatka lukemista

miten maksat?

Voit siirtää koko summan tai talletuksen pankkisi kautta tilillemme tai maksaa käteisellä paikan päällä Egyptissä. Kun saavut Egyptiin, oppaamme vierailee hotellissa, kerää rahat tai saldon ja antaa sinulle kuitin Tarjoamme viisi vaihtoehtoa: - Voit siirtää koko summan tai talletuksen tilillemme pankkisi kautta - Koko summan tai osan siirto talletuksena Maksu PayPalin kautta (mahdollisesti liittyy maksuihin) Maksu työntekijällemme lentokentällä käteisellä Pienemmät retket (safarit, snorklausmatkat) maksetaan useimmiten retkipäivänä (erityisesti jos varaus tehtiin Egyptistä) Maksu hotellin edes... ...Jatka lukemista