2 päivän retki Kairoon ja Luxoriin lentokoneella Sharm el Sheihkhistä

Aikuiset
240.00
lapset
200.00
Valitse matkapäivä
Anna matkustajien kokonaismäärä
Lähetä pyyntö
 • Take away -palvelu
 • Saatavuus : Joka päivä
 • Noukkia: 4:30
 • Palata: 21.30
2 päivän retki Kairoon ja Luxoriin lentokoneella Sharm el Sheihkhistä. Loman aikana Sharm El Sheikhissä nauti upeasta lentoretkestä Kairoon ja Luxoriin ja vieraile Cheopsin, Chephrenin, Sfinksin pyramideissa, Egyptin kansallismuseossa, Bazar Khan El-Khalilissa, Thebes-Westissä, Kuninkaiden laaksossa, Kuningatar Hatshepsutin temppeli ja Memnonin kolossi ja Itä-Thebes Karnakin temppelin kanssa.

Hinnat

Price per Person
 • 240.00 Price per Aikuiset
 • 200.00 Price per lapset

Sisältyy hintaan

 • Lounas Kairossa ja Luxorissa
 • Hotellimajoitus Kairossa sisältäen aamiaisen
 • Kotimaan lentolippu
 • Kuljetukset ilmastoiduilla busseilla
 • Pyramidit ja sfinksit
 • Egyptiläisen museon sisäänpääsymaksut
 • Pyramidit ja sfinksit
 • Pääsymaksut Karnakin temppeliin - Kuninkaiden laakso - Kuningatar Hatshepsutin ruumistemppeli
 • Suomenkielinen matkaopas Kairo-Luxorissa
 • Egyptiläisen museon sisäänpääsymaksut

Ei sisälly hintaan

 • Felucca ratsastaa
 • Juomat ravintolassa
 • Ääni- ja valoesitys
 • Kaikki lisäykset, joita ei ole mainittu ohjelmassa

Ota mukaasi

 • Voimassa oleva passi viisumin kanssa
 • Aamiaispaketti
 • Kamera
 • Talvella lämpimät vaatteet
 • Kevyitä vaatteita kesällä
 • aurinkolasit

Reitti

2 päivän lentomatka Kairoon ja Luxoriin Sharm el Sheihkhistä

Kuvaus:

Päivä 1: Lento Kairoon - Gizan pyramidit, Egyptiläinen museo ja Bazaar Khan El-Khalili - Lento Luxoriin

Sinut siirretään hotelliltasi Sharm El Sheikhin lentokentälle aikaisin aamulla 45 minuutin lennolle Kairoon. Kairossa sinut toivottaa tervetulleeksi saksankielinen oppaasi, joka seuraa sinua koko kiertueen ajan. Retki alkaa vierailulla Egyptin museoon, joka on yksi Kairon mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä, jossa on esillä yli 120 000 taideteosta. Museon koko kokoelma sisältää esineitä vanhasta, keskimmäisestä ja uudesta kuningaskunnasta sekä kuningas Tut Ankh Amunin näyttelystä. Egyptiläisessä museossa vierailun jälkeen sinut ajetaan yhteen maailman seitsemästä ihmeestä > Cheopsin, Chephrenin ja Mykerinuksen suuriin pyramideihin. Pyramidikierros päättyy Sfinksiin ja ympäröiviin temppeleihin. Syö sitten lounas paikallisessa ravintolassa. Lopuksi kävele Khan-El-Kalilin basaarin kujilla ja koe erilaisia tuoksuja, meluisia löytöjä ja värikkäitä ruokatarjouksia , vaatteita, matkamuistoja, käsitöitä jne. Päivän päätteeksi ajat 3 tähden hotelliin, jossa yövyt bed and breakfast -periaatteella

Päivä 2: Kuninkaiden laakso, Hatshepsutin temppeli, Memnonin luostari ja Karnakin temppeli - Paluulento Sharm el Sheikhiin

Seuraavana päivänä sinut noudetaan hotellilta noin klo 6.00 ja ajetaan lentokentälle, jotta pääset klo 7.30 Egypt Airin kotimaan lennolle Luxoriin . Lentoaika on noin tunti. Laskeudut siis Luxoriin noin klo 8.30. Siellä sinua odottaa saksankielinen opas. Sitten matka alkaa Niilin länsirannalta (Länsi-Teeba) Kuninkaiden laaksossa vierailla 3 mielenkiintoisella haudalla. Jatka Deir el Baharyyn vieraillaksesi kuningatar Hatshepsutin ruumistemppelissä. Paluumatkalla teet lyhyen pysähdyksen Memnon - Colossissa Lounaan jälkeen palaa Niilin itärannalle (Thebes - East) vieraillaksesi kauniissa Karnakin temppelikompleksissa, jossa on pyhä järvi. Päivän päätteeksi. Kuljetus Luxorin lentokentälle kotimaan lennolle Sharm el Sheikhiin. Saapuessasi Sharm el Sheikhin lentokentälle sinut kuljetetaan takaisin hotelliin ilmastoidulla autolla.

Retket Sharm el Sheikhistä Kairoon ja Luxoriin

Gizan pyramidit

Gizan pyramidit ovat ainoa jäljellä oleva antiikin maailman seitsemästä ihmeestä ja yksi kuuluisimmista rakenteista maailmassa. Ne ovat noin 15 kilometrin päässä Kairon keskustasta, Egyptin pääkaupungista, aivan Gizan laitamilla, 2 miljoonan asukkaan Kairon esikaupunkialueella. Etäisyys Gizan keskustasta on noin 8 kilometriä. Koko alue on Niilin länsipuolella, mutta jonkin matkan päässä siitä, minkä vuoksi se on autiomaassa.

Kolmen pääpyramidin, Cheopsin pyramidin, Chephrenin pyramidin ja Menkauren pyramidin lisäksi Gizehin pyramideihin kuuluu myös Gizehin suuri sfinksi, useita muita pieniä sivupyramideja, joissa mm. faaraot haudattiin sekä työläiskyliä, temppeleitä ja hautausmaita.

Gizan pyramidit rakennettiin vuosina 2620-2500 eKr., mikä vastaa 4. dynastiaa. Mutta jo ennen sitä, 1.-3. dynastiassa, noin 3 neliökilometrin suuruista Gizan pyramidien ja Sfinksin aluetta käytettiin faaraoiden hautana. On kuitenkin epäselvää, missä määrin tuolloin luodut haudat tuhoutuivat pyramidien rakentamisen aikana.

Egyptiläinen museo

Kairossa Niilin itärannalla sijaitsevan Egyptiläisen museon perusti vuonna 1857 August Mariette, ja se sisältää nykyään noin 150 000 näyttelyä Egyptin 4 500 vuoden historiasta. Vaikka vain pieni osa on vierailijoiden ulottuvilla ollenkaan, Egyptin matkan aikana käytettävissä oleva aika ei suinkaan riitä ymmärryksen saamiseen, saati sitten yleiskatsauksen näyttelyistä. Asiattomien voi olla jopa vaikeaa tai mahdotonta ymmärtää ja luokitella arkkitehtuurin ja taiteen monimuotoisuutta ja kehitystä. Gizan sfinksi

Gizan sfinksi

Sfinksi Giza on Egyptin suurin veistos . Se on kaiverrettu Gizan tasangon kalkkikivestä ja se kuvaa makuuasennossa olevaa leijonaa ihmispään ja ns. Nemes-huivin kanssa. Sfinksi oli alun perin maalattu punertavalla okralla, ja siinä oli myös muinaisina aikoina pudonnut vuohenparkki. Sen osat ovat nyt British Museumissa Lontoossa.

Kuninkaiden laakso

oli hautausmaa muinaisessa Egyptissä, josta on löydetty tähän mennessä 64 hautaa ja kuoppaa. Tutkapoikkeamaa, joka tulkitaan haudaksi, pidetään "KV65:nä", mutta sitä ei ole toistaiseksi tutkittu tarkemmin. Varsinkin Kuninkaiden laaksosta löytyy Uuden kuningaskunnan hallitsijoiden haudat (n. 1550 eKr.–1069 eKr[2], 18.–20. dynastia). Laakso sijaitsee Thebes-Westissä vastapäätä Karnakia, autiomaan reunalla, ja sitä reunustavat korkeat vuoret, erityisesti el Kornin tai el-Qurnin (sarvi) luonnollinen kalliopyramidi. Lähes koko Länsi-Thebe-alue muodostaa valtavan hautausmaan. Etelässä sijaitsee Queens Valley. Huolimatta hautaryöstäjien ja ryöstöjen tuhansia vuosia kestäneestä toiminnasta Kuninkaiden laakso tarjosi edelleen nykyaikaisille egyptologille lukuisia erittäin arvokkaita kaivauslöytöjä. Muun muassa suurelta osin koskemattoman Tutankhamonin (KV62) haudan löysi täältä vuonna 1922 Howard Carter.

Karnakin temppelikompleksi

Luxorin ja Karnakin temppeleitä yhdisti aikoinaan sfinksikatu, jota seurasi muinaisen Egyptin kulkueet. Tällainen kulkue yhdistettiin Opetfestiin, uudistumisen juhlaan. Tämän sfinksikadun jäännökset ovat säilyneet molempien temppelien sisäänkäynnissä. Karnakin temppelikompleksia on erittäin vaikea kuvailla. Tämä koskee sekä alueen laajennusta että vastaavaa kronologista jakoa. Myös käytännössä olematon kronologia monien rakennusvaiheiden sisällä hämmentää, koska monet hallitsijat rakensivat, purivat, kunnostivat ja rakensivat uudelleen sinne, missä tilaa oli. Allekirjoituksen jättämistä Karnakiin pidettiin myös hyvinä tapoina. Kuitenkin "hyvinä tavoina" pidettiin myös edeltäjien pyhäkköjen purkamista ja omien rakennusten rakentamista niiden kivistä tai ainakin nimikartassien ja tyyliteltyjen kasvojen raapimista. Hatshepsut, Amenhotep IV (Achnaton) ja Tutankhamon ovat kuuluisia esimerkkejä tästä. Yksittäisten alueiden toisinaan erittäin huono säilyvyys ei myöskään tee asiaa helpoksi. Suosittelemme valo- ja ääniesitystä, joka järjestetään joka ilta kompleksissa lähellä Pyhää järveä. Ymmärrettävät selitykset tukevat valaistustehosteita, jotka korostavat yksittäisiä rakennusvaiheita ja osoittavat ne myös niiden kronologiaan ja rakentajaan. Periaatteessa koko kompleksi voidaan jakaa kolmeen piiriin, jotka oli omistettu kaikille jumalille. Toisaalta tämä on Mutin alue etelässä, toisaalta pohjoisessa Kuukauden alue ja kolmanneksi keskellä suurin ja monimutkaisin alue, Amunin alue. Jotta suunta ei katoa, alla olevassa piirroksessa on esitetty vain Amunin keskusalue, joka - turistinäkökulmasta - on myös temppelikompleksin mielenkiintoisin ja epäilemättä monumentaalisin alue. Tämä käy selväksi jokaiselle vierailijalle, joka kävelee pitkin sfinksikatua ja näkee mahtavan ensimmäisen pylväsin kasvavan vuorena edessään ikuisen siniselle taivaalle

Memnonin kolossit

Memnonin kolossit ovat kaksi vierekkäin seisovaa muinaista egyptiläistä kolossaalista patsasta 1300-luvulta eKr. Ne ovat Niilin laaksossa lähellä Kuninkaiden laaksoa (Bibân el-Molûk) Länsi-Teebassa. Patsaat olivat menneisyydessä Amenhotep III:n temppelin sisäänkäynnin pylväiden edessä. (egyptiläinen Amenhotep III), 18. dynastian faarao.

Hatshepsutin temppeli

Deir el Bahrissa Niilin länsirannalla Länsi-Teebassa sijaitseva Hatshepsut-temppeli on yksi kiehtovimmista nähtävyyksistä ja vaikuttava osoitus muinaisesta egyptiläisestä arkkitehtuurista. Yhtä poikkeuksellinen kuin sen rakentaminen on se erityispiirre, että Hatshepsut-temppelin rakentamisen tilasi nainen. Upea kalkkikivitemppeli, joka on säilynyt hyvin tähän päivään, rakennettiin vain 15 vuodessa. Tämä niin sanottu miljoonavuotinen talo osoittaa kuninkaallisen ruumistemppelin ja oli ilmaus kuninkaan mystisesta liitosta voimakkaan egyptiläisen jumaluuden kanssa, mikä sai kuninkaan jatkamaan olemassaoloa.

Hatshepsutin temppeli kertoo tarinan menestyneestä naisesta muinaisessa Egyptissä. Hatshepsut oli Thutmosis I:n tytär. Aviomiehensä Thutmosis II:n kuoltua hän otti valtio-asioita hoitaakseen Thutmosis III:n, valtaistuimen laillisen perillisen, joka oli tuolloin vielä alaikäinen. Nykyisen lain mukaan Hatshepsutilla itsellään ei ollut oikeutta perintöön, mutta hän kruunasi itsensä faraokseksi toisena hallitusvuotena. Tänä aikana häneltä puuttui hyväksyntä naisena ja hän kohtasi kostotoimia. Tämä tapahtui huolimatta siitä, että hän saavutti huomattavaa poliittista menestystä. 18. dynastian kuningattaren hallituskaudella, joka hallitsi vuodesta 1479 kuolemaansa 1458 eaa. Egypti koki suuren taloudellisen nousukauden ja pitkän rauhan ajan.

Hinta riippuu osallistujamäärästä, lähetä meille tiedustelu niin teemme tarjouksen tarkalla hinnalla.

Tapaamispaikka: hotellisi Sharm El Sheikhissä ---- Paluupaikka hotellisi Sharm El Sheikhissä

Reviews (0 Reviews)

Miten varaat?

Kuinka voit varata? Kysymyksesi/huolesi ovat meille erittäin tärkeitä. Siksi tavoitat meidät kiireellisissä asioissa myös puhelimitse matkapuhelinnumeroon 00201000835673 (myös WhatsApp- ja Viber-viestit mahdollisia) "melkein" 24 tuntia tai suorapostituksella osoitteeseen info@book-tour-egypt.com .... Täytä Varaa nyt -sivun tiedot, lähetä meille sähköpostia tai soita numeroon 00201000835673. Sovimme sitten sopivan ajan oppaamme kanssa hotelliisi. Saapumisen jälkeen hän tapaa sinut ja antaa sinulle lisätietoja varaamastasi retkestä, vastaa kysymyksiisi ja antaa sinulle maksuvahvistukse... ...Jatka lukemista

miten maksat?

Voit siirtää koko summan tai talletuksen pankkisi kautta tilillemme tai maksaa käteisellä paikan päällä Egyptissä. Kun saavut Egyptiin, oppaamme vierailee hotellissa, kerää rahat tai saldon ja antaa sinulle kuitin Tarjoamme viisi vaihtoehtoa: - Voit siirtää koko summan tai talletuksen tilillemme pankkisi kautta - Koko summan tai osan siirto talletuksena Maksu PayPalin kautta (mahdollisesti liittyy maksuihin) Maksu työntekijällemme lentokentällä käteisellä Pienemmät retket (safarit, snorklausmatkat) maksetaan useimmiten retkipäivänä (erityisesti jos varaus tehtiin Egyptistä) Maksu hotellin edes... ...Jatka lukemista